De muziek van China
Boek

De muziek van China kennis maken met muziekinstrumenten (cop. 2009)/ geschreven en samengest. door Walter Verbeecke, tek. Pieter Hogenbirk

Kennismaking met Chinese muziek en muziekinstrumenten. Met stripachtige kleurentekeningen en foto's. Vanaf ca. 7 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit kijk-, luister- en leerboek vertelt kinderen hoe de Chinese muziek zich in relatie tot de ontwikkeling van de Chinese beschaving heeft ontwikkeld. Daarnaast wordt informatie gegeven over de verschillende muziekinstrumenten die in de Chinese muziek worden gebruikt. In de tekst wordt verwezen naar muziekfragmenten op de bijgeleverde cd. De eenvoudige tekst in verhalende stijl staat gedrukt in twee kolommen in een duidelijke letter. De vorm en lay-out van het boek lijken op een stripboek door het (A4-)formaat en de veelkleurige bladzijdes. De enkele tekeningen en de cover zijn ook in stripstijl. De 'vertellende' stripfiguur Tom Stone is bekend van andere muziekboeken en -methodes. De reproducties en foto's zijn slecht afgedrukt, waardoor de muziekinstrumenten niet altijd duidelijk staan afgebeeld. Het bijzondere onderwerp dat wordt behandeld en de eenvoudige manier waarop, maakt deze uitgave tot een aanwinst voor het muziekonderwijs aan kinderen van ca. 7-12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789069113609

Titel De muziek van China : kennis maken met muziekinstrumenten
Uniforme titel Tom Stone presenteert: de muziek van China
Auteur Walter Verbeecke
Secundaire auteur Pieter Hogenbirk
Type materiaal Boek
Uitgave [Zwolle] : REBA Productions, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill - 31 cm - cd
Annotatie Avant-titre: Tom Stone presenteert:
ISBN 9789069113609
PPN 31724728X
Rubriekscode 786
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziekinstrumenten; China
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Muziekinstrumenten