Goudlokje en de drie beren
Boek

Goudlokje en de drie beren (cop. 2009)/ tekst van Lauren Child, foto's van Polly Borland ; decorstyling door Emily Jenkins ; vert. [uit het Engels] door Erik van Os en Elle van Lieshout ; met ill. van Benjamin Duarri

Een klein meisje verdwaalt en komt terecht in een huis waarin drie beren wonen. Prentvertelling met een bewerking van het Engelse sprookje. Voorzien van paginagrote kleurenfoto's met poppen als personages. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Goudlokje lijkt een perfect meisje, bijna een prinsesje, maar omdat ze zo nieuwsgierig is, komt ze toch vaak in de problemen. Als ze in het bos verdwaalt, gaat ze bij een houten huisje naar binnen. In het huisje is alles in drievoud en Goudlokje eet het kleinste bord pap leeg, zakt door de kleinste stoel, en valt uiteindelijk in slaap in het kleinste bed. Als vader, moeder en de kleine beer thuiskomen, vinden ze haar. Goudlokje rent weg en laat haar rode schoentjes achter. Groot formaat prentenboek gebaseerd op het bekende Engelse sprookje 'Het verhaal van de drie beren' (1837). De bewerking blijft qua opzet erg dicht bij het verhaal zoals we dat na enkele bewerkingen in de 19e eeuw kennen. Het verhaal laat zich uitstekend voorlezen en is erg levendig doordat de auteur ook als verteller optreedt, waardoor de luisteraar zich betrokken zal voelen bij het verhaal. De tekst wordt aangevuld met kleurenfoto's van kunstzinnige decors waarin de personages als poppen (Goudlokje komt echt als prinsesje over) fungeren. Er zijn ook erg veel details opgenomen, waardoor urenlang kijkplezier mogelijk is. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025744649

Titel Goudlokje en de drie beren
Auteur Lauren Child
Secundaire auteur Polly Borland ; Erik van Os ; Benjamin Duarri
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2009
Overige gegevens [44] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Goldilocks and the three bears. - London : Penguin Puffin, cop. 2008
ISBN 9789025744649
PPN 317039245
Rubriekscode Engels 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes