Ongestoord sterven
Boek

Ongestoord sterven een ruimere kijk op orgaandonatie (cop. 2009)/ Renate Greinert, [vert. uit het Duits Anita Kuiper ; met een uitgebr. voorw. door Pim van Lommel]

De moeder van een zoon die op 15-jarige leeftijd na een ongeval hersendood is verklaard en wiens organen zijn uitgenomen voor transplantatie, probeert vanuit haar gevoel van spijt, machteloosheid en woede een discussie op gang te brengen over orgaandonatie.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, moeder van een zoon, die in 1985 op 15-jarige leeftijd na een verkeersongeval hersendood werd verklaard en wiens organen zijn uitgenomen voor transplantatie, heeft vanaf die tijd vanuit een gevoel van schuld, woede en machteloosheid onderzoek gedaan naar de wetenschappelijke, psychische en ethische aspecten van orgaandonatie en hersendood. Door haar toestemming tot orgaanuitname is zij in een psychische crisis geraakt, die zij slechts te boven is gekomen door het geven van lezingen en interviews. Zij stelt zich zeer kritisch op over de manier waarop de medische wetenschap gericht is op het leven van de orgaanontvanger en de afronding van het leven van de stervende (is nog wel een levend mens) en zijn familie uit het oog verliest. Op zorgvuldige wijze, heen en weer geslingerd door haar emoties en de pogingen om rationeel commentaar te leveren, weet zij vanuit haar personlijke betrokkenheid een discussie op gang te brengen over zowel de medische als de ethische en spirituele aspecten van orgaandonatie. Met een uitgebreid voorwoord door Pim van Lommel ('Eindeloos bewustzijn'*), enkele noten en adressen voor meer informatie in Nederland en België.

Specificaties

Nederlands | 9789077247853

Titel Ongestoord sterven : een ruimere kijk op orgaandonatie
Auteur Renate Greinert
Secundaire auteur Anita Kuiper ; Pim van Lommel
Type materiaal Boek
Uitgave Eeserveen : Akasha, cop. 2009
Overige gegevens 240 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Unversehrt sterben!. - München ; Kösel-Verlag, cop. 2008
ISBN 9789077247853
PPN 317578057
Rubriekscode 605.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Orgaandonaties
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Orgaandonaties