Zelfgenezing op doktersrecept
Boek

Zelfgenezing op doktersrecept gids voor innerlijke groei en balans : een praktische leidraad bij bewustwording en heelwording! (cop. 2009)/ Richard Hoofs, [red.: Kitty Corrects ; ill.: Sarah Noordhoek ... et al. ; foto's: Richard Hoofs]

Recensie

In de zogeheten holistische geneeskunde gaat het niet enkel om de fysieke kant van de mens, maar wordt de mens als geheel gezien: in ziekten kunnen psychische en spirituele factoren een rol spelen. Tot de holistische geneeskunde behoort ook de 'spirituele geneeskunde': daarin is sprake van de geestelijke en innerlijke kant van de zaak. Zo is genezing niet alleen herstel van het fysieke, maar ook een groeien in zelfbewustzijn, is het een tot ontplooiing komen van het diepste Zelf. De auteur, praktiserend huisarts, laat zien welke die spirituele kant is. Hij licht dit toe met citaten (van oosterse en westerse filosofen), verhalen (hoe men 'spiritueel' kan genezen), oefeningen en praktische adviezen. Hij spreekt over chakra's en aura's, en over energetische en esoterische wijsheid. Een nuchter en praktisch boek, dat mensen kan helpen zich meer bewust te zijn van hun wezen, van hun eigenlijke manier van leven en bij een verdere innerlijke ontwikkeling. Men moet geen wonderen van dit boek en de daarin aanbevolen methode verwachten, maar voor iemand die spiritueel geïnteresseerd is, kan het zeker een verrijking betekenen. Met literatuur, tips voor boeken en cd's, index en zeven kleurige yantra's.

Specificaties

Nederlands | 9789063787875

Titel Zelfgenezing op doktersrecept : gids voor innerlijke groei en balans : een praktische leidraad bij bewustwording en heelwording!
Auteur Richard Hoofs
Secundaire auteur Kitty Corrects
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Schors, cop. 2009
Overige gegevens 212 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., index
ISBN 9789063787875
PPN 317810723
Rubriekscode 611.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spirituele geneeswijze
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Spirituele geneeswijze