Het moordenaarsgilde
Boek

Het moordenaarsgilde (cop. 2008)/ Licia Troisi, [ill.: Fernando Ambrosi ; graphics: Silvia Bovo ; vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations]

Een 17-jarig meisje strijdt met het Moordenaarsgilde om de macht in de Verrezen Landen te krijgen, maar ze weigert te doden voor het gilde.De 17-jarige Dubhe strijdt met het Moordenaarsgilde om de macht in de Verrezen Landen te krijgen. Wanneer ze moet doden, probeert ze aan het gilde te ontsnappen. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Veertig jaren zijn verstreken sinds de grote oorlog een eind maakte aan de veroveringsdrang van Tiran Aster. Echter, Drakenridder Dohor wil de overige Verrezen Landen inlijven bij Zonland. En ook het mysterieuze Moordenaarsgilde, dat zweert bij de beproefde methodes van Tiran Aster, is uit op macht. Overal zoekt het gilde naar strijders. Die vindt het onder andere in de persoon van de 17-jarige Dubhe die als achtjarige per ongeluk een kind heeft gedood. Dubhe heeft gezworen niet meer te doden, maar ze heeft het moeilijk tegenover de middelen die het moordlustige Gilde inzet om haar hen te laten dienen. Ze probeert te vluchten, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Spannend fantasyverhaal dat boeit van begin tot eind. Het is geschreven in een eenvoudige, lichtvoetige stijl. Het dikke boek is verdeeld in 34 hoofdstukken, verdeeld over twee delen en voorzien van een pro- en een epiloog. Door de grotere letters en overzichtelijke bladspiegel leest het boek vlot. Op de mysterieuze omslagillustratie staat hoofdpersoon Dubhe. Eerste deel van een trilogie die geschikt is voor fantasyliefhebbers vanaf ca.14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345145

Titel Het moordenaarsgilde
Auteur Licia Troisi
Instelling /Boscolo Translations
Secundaire auteur Fernando Ambrosi
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books Bakermat, cop. 2008
Overige gegevens 568 p - ill., krt - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Fantoom - Vert. van: La setta degli assassini. - Milano : Mondadori, cop. 2006. - (Le guerre del Mondo Emerso ; 1)
ISBN 9789078345145
PPN 317592653
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De oorlogen van de Verrezen Wereld
Boek

De oorlogen van de Verrezen Wereld (2008-...)

vol. 1
Uitgeleend
Licia Troisi