Joodse feesten en vasten
Boek

Joodse feesten en vasten een reis over de zee van de Talmoed naar de wereld van het nieuwe testament (2009)/ Geert Cohen Stuart

Beschouwingen over de oudtestamentische achtergronden van joodse feesten en vasten en de betekenis daarvan voor christelijke feesten, door de protestantse predikant.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, hervormd predikant, woont sinds 1982 in Israël en zijn diepgaande relatie met de joden betekende dat hij de smaak te pakken kreeg van het 'lernen'. Hij 'ontdekte' dat veel van wat in het Nieuwe Testament wordt beschreven, herkenbaar is vanuit het Oude Testament, maar dat veelal die diepe herkenning en achtergrond niet (of verkeerd) worden aangegeven en begrepen. In dit markante boek vertelt hij over wat zijn studie in Israël en zijn omgang met (het geloofsbeleven van) de joden hem hebben geleerd. Dat betekent een verheldering en verdieping van de christelijke feesten en talrijke teksten uit het Nieuwe Testament krijgen een lading die voor elke theoloog en leergierige christen boeiend en leerzaam is. De joodse hoogtijdagen komen op een geheel eigen manier tot leven. Met een aantal afbeeldingen in zwart-wit, een verklarende woordenlijst en een literatuuroverzicht. Een goed kloppend register van teksten uit het Oude en Nieuwe Testament aan het eind vergemakkelijkt het naslaan. Het boek is een mix van kennis en diep doorleefde geloofsbeleving die weldadig aandoet. Deze nieuwe druk is op een aantal punten aangevuld en verbeterd.

Specificaties

Nederlands | 9789043516044

Titel Joodse feesten en vasten : een reis over de zee van de Talmoed naar de wereld van het nieuwe testament
Auteur Geert Cohen Stuart
Type materiaal Boek
Editie 5e, herz. dr;
Uitgave Kampen : Kok, 2009
Overige gegevens 383 p - ill - 22 cm
Annotatie 1e dr.: Baarn : Ten Have, 2003 - Met lit. opg., reg
ISBN 9789043516044
PPN 317785303
Rubriekscode 213.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Joodse feesten