Zeeuwse vrouwen
Boek

Zeeuwse vrouwen (cop. 2009)/ opgetek. door Kees Slager

Zeven interviews met Zeeuwse vrouwen in de leeftijd van zeventig tot tachtig jaar waarin zij hun levensverhaal vertellen.

Aanwezigheid

Recensie

Zeven Zeeuwse vrouwen tussen de zeventig en tachtig jaar vertellen hun levensverhaal. Ze hebben met elkaar gemeen dat zij in hun leven hard hebben moeten werken en het geen van allen, zeker in hun jeugd, financieel goed hebben gehad. Zo vertelt Marie over de armoede in haar jeugd, waardoor zij hard moest meewerken en aan werken verslaafd is geraakt, tot ze niet meer kon. Jaantje werd door haar grootmoeder opgevoed, werd op haar drieëndertigste al weduwe en moest hard knokken om het met zeven kinderen te redden. Johanna was de dochter van een kolenhandelaar, zat in het verzet, verloor haar liefde door de oorlog, vond hem bijna dertig jaar later terug en trouwde met hem. In het werk van de journalist en radiomaker speelt 'oral history' een belangrijke rol. Hij laat de vrouwen binnen de gestelde kaders alle ruimte om hun verhaal te vertellen. Alle vrouwen zijn door hun ervaringen heel mondig en weten hun levensverhaal goed onder woorden te brengen. Zij geven daarmee een boeiend beeld van het leven van het grootste deel van hun generatie vrouwen in Zeeland, dat vooral Zeeuwen en geïnteresseerden in vrouwengeschiedenis zal aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789079875023

Titel Zeeuwse vrouwen
Auteur Kees Slager
Instelling /Theaterproductiehuis Zeelandia
Type materiaal Boek
Editie Gewijzigde heruitg;
Uitgave Vlissingen : Den Boer/De Ruiter, cop. 2009
Overige gegevens 152 p - 23 cm
Annotatie Uitg. tot stand gekomen naar aanleiding van de muziektheatervoorstelling 'Zeeuwse vrouwen' van Theaterproductiehuis Zeelandia. - Oorspr. titel: Zeven Zeeuwse vrouwen : zelfportretten van vrouwen. - Goes : De Koperen Tuin, 1995
ISBN 9789079875023
PPN 317221035
Rubriekscode Zeeland 938
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Zeeland; Interviews ; Vrouwen; Zeeland; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Vrouwen