Geit en Ezel en het gestommel beneden
Boek

Geit en Ezel en het gestommel beneden (cop. 2009)/ Simon Puttock [tekst], en Russell Julian [tek. ; vert. uit het Engels door W. Davids]

Geit hoort 's nachts gestommel beneden. Zijn vriend Ezel ligt niet in bed. Geit denkt dat inbrekers hem gestolen hebben. Geit is bang, maar vast van plan Ezel te redden. Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Geit wordt 's nachts wakker omdat hij (?) beneden gestommel hoort. Hij denkt dat het inbrekers zijn en omdat hij bang is, gaat hij naar de kamer van Ezel. Deze blijkt niet in zijn bed te liggen en Geit denkt dat de inbrekers Ezel hebben gestolen. Hij moet zijn angst overwinnen, dapper zijn en naar beneden gaan om zijn vriend te bevrijden. Groot formaat prentenboek met een aandoenlijk verhaal. De angst van Geit wordt goed weergegeven, evenals zijn gevoel dat hij die moet overwinnen om zijn vriend te redden. Het boek heeft een uitstekende spanningsopbouw. De climax aan het slot laat de emoties rondom dapperheid en vriendschap goed zien. De jonge lezer zal zich goed kunnen verplaatsen in de personages. De illustraties, steeds gespreid over twee pagina's, sluiten naadloos op het verhaal aan en vullen het verhaal door diverse details aan. Een geslaagd prentenboek om over angst te praten of om gewoon keer op keer te bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077867365

Titel Geit en Ezel en het gestommel beneden
Auteur Simon Puttock
Secundaire auteur W. Davids ; Russell Julian
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Luister, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - tek - 28 cm
Annotatie Vert. van: Goat and Donkey and the noise downstairs. - Oxford : Oxford University Press, 2007
ISBN 9789077867365
PPN 317556142
Thematrefwoord Angsten
Taal Nederlands