Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The Canterbury tales
Boek

The Canterbury tales (2009)/ by Geoffrey Chaucer, transl. [into modern English prose] and adapt. by Peter Ackroyd ; ill. by Nick Bantock

Hervertelling in modern proza van de 14e eeuwse raamvertelling in poëzie over dertig pelgrims die elkaar op weg van Londen naar Canterbury verhalen vertellen.

Aanwezigheid

Recensie

Dertig pelgrims van diverse pluimage, onder wie de auteur, lopen vanaf de Tabard Inn in Southwark (Londen) naar de schrijn van Thomas à Becket in Canterbury; om de tijd te korten vertellen zij elkaar onderweg verhalen. Zowel op heen- als de terugweg zullen ze elk twee verhalen vertellen. Het beste verhaal zal worden beloond met een gratis diner in de Tabard Inn. Zo komt het tot vierentwintig verhalen die steeds veel zeggen over het karakter van de verteller, o.a. die van de molenaar en de baljuw over vrouwen die bedriegen, de Vrouw van Bath die vijfmaal getrouwd was en een zesde echtegenoot op het oog heeft en de oude koopman die problemen heeft met zijn jonge vrouw. Dit meesterwerk van de Engelse dichter en hoveling (± 1343-1400) is een klassiek Middel-Engelse tekst. De hervertelling van het merendeel van de verhalen door de Britse auteur (1949) van veel goede historische romans en biografieën blijft dicht bij de originele, meesterlijke poëzie en verwoordt deze in kleurrijk proza dat een groot plezier is om te lezen. Met goede inleiding over Chaucer en dit werk van 12 p.. Bevat tevens paginagrote zwart-witillustraties. Omslagillustratie in kleur van drie pelgrims. Ruime druk en interlinie.

Specificaties

Engels | 9781846140587

Titel The Canterbury tales
Auteur Geoffrey Chaucer
Secundaire auteur Peter Ackroyd ; Nick Bantock
Type materiaal Boek
Uitgave London [etc.] : Penguin Classics, 2009
Overige gegevens XXII, 436 p - ill - 24 cm
ISBN 9781846140587
PPN 317368613
Genre historische roman
Thematrefwoord Bedevaartgangers ; Engeland; 14e eeuw
Taal Engels