Jeff Koons
Boek

Jeff Koons (cop. 2009)/ ed. by Hans Werner Holzwarth, with texts by Katy Siegel ... [et al.] ; and statements by Jeff Koons ; [transl.: Michael Hulse ... et al.]

Overzicht van het werk van de Amerikaanse kunstenaar (1955- ) die beelden maakt waarin banaliteit en de (ster)status van de kunstenaar een belangrijke rol spelen.

Aanwezigheid

Recensie

Een vier kilo zwaar overzicht van het leven en werk van de Amerikaanse kunstenaar (1955) die wereldwijd in de grote musea exposeert. Zijn postmoderne werk werd met gemengde gevoelens ontvangen. De in plexiglas zwevende stofzuigers en basketballen, een porseleinen Michael Jackson, de pornografische beelden van Koons tijdens seks met zijn voormalige vrouw Cicciolina of de twaalf meter hoge puppy opgebouwd uit bloemen. Sommigen noemen het überkitsch of vinden dat hij de banaliteit exploiteert. Anderen noemen het monumenten van de tijdgeest of een spetterend feest voor het oog. Zijn werk brengt in ieder geval miljoenen op en zijn positie in de moderne kunst is stevig. Het belangrijkste deel van dit boek vormt het chronologisch overzicht van Koons' projecten met analyses en heel veel mooi afgedrukte kleurenfoto's, vaak paginavullend. Daarnaast een biografie en een verhandeling over Koons' werk vanuit Europees perspectief. Drietalige uitgave (Frans, Duits en Engels). Met 600 glanzende bladzijden in combinatie met de vriendelijke verkoopprijs, eigenlijk een Koons voor de armen.

Specificaties

Duits | 9783836503280

Titel Jeff Koons
Secundaire auteur Hans Werner Holzwarth ; Katy Siegel ; Jeff Koons ; Michael Hulse
Type materiaal Boek
Uitgave Hong Kong [etc.] : Taschen, cop. 2009
Overige gegevens 591 p - ill - 35 cm
Annotatie Teksten in het Duits, Engels en Frans - Met lit. opg
ISBN 9783836503280
PPN 317741632
Rubriekscode Verenigde Staten 707.8
Taal Duits
Onderwerp algemeen Koons, Jeff
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Koons