Slow kids
Boek

Slow kids nu zijn de kinderen aan de beurt! (2009)/ Carl Honoré, [vert. uit het Engels: Frits Smeets]

Pleidooi voor onthaasting en bezinning op het gebied van onderwijs en opvoeding, zodat kinderen minder worden aangespoord tot consumentisme en topprestaties op allerlei gebied en meer de tijd krijgen om te spelen en zichzelf te ontwikkelen en ontplooien.

Aanwezigheid

Recensie

Een handboek voor ouders over begaafde baby's, pianolessen, educatief speelgoed, moderne technologieën, huiswerk en bijles. We leven in een cultuur die doet hunkeren naar bekendheid, rijkdom en uiterlijk en waarin het sleutelwoord verwachten is. In deze mooie uitgave spatten de (eigen) ervaringen uit heden en verleden, als ouder met de beste verwachtingen en goede bedoelingen voor zijn kinderen, met veel humor van de pagina's. Alinea na alinea vertelt de auteur over ouders die hun agenda aanpassen op hun kind, die in de valkuilen van de reclames trappen of die bezwijken onder de druk van andere ouders. Gelukkig reikt de auteur oplossingen aan: tijd en ruimte geven, fouten mogen maken, dromen, zichzelf ontdekken, creativiteit en fantasie gebruiken. Oftewel: veel spelen en kinderlijke opwinding koppelen aan serieuze arbeid. Alle volwassenen komen aan de orde: leerkrachten, professionele opvoeders, sportbegeleiders, speelgoedontwerpers en reclamemakers. De auteur roept, als in een manifest, al deze volwassenen op om ervoor te zorgen dat het weer om de kinderen gaat. Na het eerdere 'Slow' (2004)* richt de auteur zich nu op de jeugd van tegenwoordig. Op zodanige wijze dat vele lezers zich hierin met een beschaamde lach zullen herkennen.

Specificaties

Nederlands | 9789047701637

Titel Slow kids : nu zijn de kinderen aan de beurt!
Auteur Carl Honoré
Secundaire auteur Frits Smeets
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2009
Overige gegevens 228 p - 23 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Under pressure : rescuing our children from the culture of hyper-parenting. - New York : HarperCollins, cop. 2008
ISBN 9789047701637
PPN 317917501
Rubriekscode 433
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Opvoeding; Kritiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Opvoeding