Mijn eerste experimentenboek over de zintuigen
Boek

Mijn eerste experimentenboek over de zintuigen proef, ruik, luister en kijk! (cop. 2008)/ Anita van Saan, [ill.: Marlit Peikert ; vert. uit het Duits: Yvonne van 't Hul-Aalders]

Proefjes rond zien, horen, proeven en ruiken. Met informatie over bijvoorbeeld de regenboog, geluidsgolven en het neusslijmvlies. Met kleurentekeningen. Onder begeleiding vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Recensie

Doeboek met eenvoudige proefjes rond zien, horen, proeven en ruiken. Thema's zijn onder meer zon en licht, licht en schaduw, stemmen en geluiden, hoe dieren ruiken. Er zijn geen proeven rond de tastzin. De proefjes, bedoeld voor kinderen en ouders/opvoeders, zijn voorzien van achtergrondinformatie. De opzet is helder en consequent doorgevoerd. Een verschijnsel wordt genoemd, een vraag wordt gesteld en de uitleg is vervolgens geïllustreerd met een eenvoudig uitvoerbaar proefje, met gebruik van alledaagse materialen. Ten slotte volgt een bondig antwoord. Bij elke proef verduidelijken illustraties de inhoud. Deze ingekleurde pentekeningen zijn to the point, bevatten geen overbodige details. De bladspiegel is rustig, overzichtelijk, bevat vaste elementen die het uitvoeren van een proef eenvoudig maken. Jammer dat de zinnen vaak te lang zijn en moeilijke woorden niet worden geschuwd. Begrippen worden niet altijd uitgelegd. De proefjes en illustraties zijn afgestemd op kinderen vanaf ca. 6 jaar, waarbij begeleiding noodzakelijk is. De bijbehorende informatie is echter pas te begrijpen door kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044720198

Titel Mijn eerste experimentenboek over de zintuigen : proef, ruik, luister en kijk!
Auteur Anita van Saan
Secundaire auteur Marlit Peikert ; Yvonne van 't Hul-Aalders
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 95 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Vert. van: Mach mal : rund ums Sehen, rund ums Hören, rund ums Riechen & Schmecken. - Kempen : Moses, 2007
ISBN 9789044720198
PPN 317341073
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Smaak
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Experimenten