Hugo dichter en politieman
Boek

Hugo dichter en politieman (cop. 2009)/ [tekst] Carl Norac, [ill.] Kristien Aertssen ; [vert. uit het Frans Edward van de Vendel]

Hondje Hugo wil graag dichter worden, maar zijn vader wil dat Hugo politieman wordt. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Hond Hugo is dichter, maar zijn papa Boris is politieman. Papa schreef als kind ook wel gedichten, maar schaamt zich daar nu voor. Hij hoopt dat zijn dichtende zoon een écht beroep gaat kiezen. Politieagent bijvoorbeeld. Daar lijkt het niet erg op. Want tegen zijn wil moet Hugo voor het feest verkleed in de politiekleren van zijn vader. Buiten wordt hij prompt uitgelachen. Gelukkig ziet zijn geheime liefde Miranda hem niet. Dan moet Hugo het Grote Kruispunt oversteken en komt in een verkeerschaos terecht. Wat nu? Deze wensvervullende fabel herbergt een herkenbaar dilemma dat origineel wordt uitgewerkt. Het had echter nog puntiger geschreven kunnen worden, inclusief een eerdere afronding van het verhaal. De kinderlijke en naïeve tekenstijl, met veel licht en vrolijkheid, verbeeldt de emoties treffend en helpt het verhaal daarmee vooruit. De veelal over twee pagina's verspreide fullcolortekeningen zijn een genot om naar te kijken. Origineel verhaal over een jonge hond die niet weet wat hij moet worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058385413

Titel Hugo dichter en politieman
Auteur Carl Norac
Secundaire auteur Kristien Aertssen ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 26 cm
ISBN 9789058385413
PPN 317335480
Thematrefwoord Beroepen
Taal Nederlands