Natuurlijke rijkdommen
Boek

Natuurlijke rijkdommen (cop. 2009)/ [tekst: Celia Coyne, red.: Jane Chapman ... et al. ; vert. uit het Engels: Hajo Geurink ; red. Nederlandstalige uitg.: Annet Talsma]

Overzicht in woord en beeld van het ontstaan en de exploratie van verschillende energiebronnen en delfstoffen.

Recensie

Alle mogelijke schatten die Moeder Aarde aan de mensheid te bieden heeft, worden in dit boek aan de lezer gepresenteerd in woord en beeld. Vier hoofdstukken gaan over energie, drie over delfstoffen. Niet alleen fossiele brandstoffen, maar ook kernenergie, geothermische energie, getijdenenergie en golfenergie worden behandeld. En ook bij de delfstoffen wordt naast diamant en de edelmetalen tevens aandacht besteed aan wat minder voor de hand liggende voorbeelden zoals titanium, natuursteen en pigmenten. Verwerking van deze ertsen en mineralen tot nuttige materialen als staal, legeringen, glas beton en de recycling hiervan hebben ook een plaats gekregen. Deze brede opzet betekent evenwel dat er niet bijzonder diepgaand op al deze onderwerpen wordt ingegaan; dat is een bewuste keuze en maakt het boek beslist niet minder interessant. Vormgeving, tekeningen en foto's in kleur zijn van hoge kwaliteit, maar de tekstlay-out doet helaas nogal onrustig aan door het gebruik uiteenlopende lettergroottes en -types. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789064078248

Titel Natuurlijke rijkdommen
Auteur Celia Coyne
Secundaire auteur Jane Chapman ; Hajo Geurink ; Annet Talsma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : The Reader's Digest, cop. 2009
Overige gegevens 160 p - ill - 30 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Earth's riches. - London : Reader's Digest Association, cop. 2008. - (Nature's mighty powers)
ISBN 9789064078248
PPN 31790938X
Rubriekscode 644
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Energiebronnen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Energiebronnen

Relaties/Serie

Macht en kracht van de natuur

Macht en kracht van de natuur (2008-...)

vol.
Uitgeleend