Ballet
Boek

Ballet (cop. 2009)/ Craig Dodd, [vert. uit het Engels Anja De Lombaert]

Allerlei balletoefeningen zoals de vijf posities voor de voeten en armen, rekken en strekken en pliés worden uitgelegd. Met informatie over bekende dansers, geschiedenis en een uitvoering. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Basisinformatie over balletles, met veel aandacht voor oefeningen als de vijf posities, perfecte pliés, rekken en strekken, enz. Ook is er aandacht voor de jaarlijkse dansvoorstelling, balletgeschiedenis en enkele bekende, geen Nederlandse, dansers. De informatie is verdeeld over dertien hoofstukken van een dubbele pagina. Kleurrijke, maar wat drukke lay-out met veel schuin geplaatste kaders met teksten en veel kleurenfoto's. Verwarrend is dat de foto's van balletlessen in verschillende scholen en periodes zijn gemaakt. Bij de foto's van professionele dansers ontbreken de titels van de dansstukken, terwijl in de tekstblokjes 'Balletweetjes' wel gedetailleerde informatie staat. Achterin zijn een woordenlijst, register en internetlinks opgenomen. De auteur, een Engelse dansjournalist, publiceert sinds 1968 over ballet. De Belgische vertaalster is geen dansdeskundige. De uitgaven 'Ballerina: een gids voor jonge dansers'* van Jane Hackett (2008) en 'De betoverende wereld van het ballet'** van Martine Baumgartner (2008) zijn fraaier en informatiever dan deze uitgave. Maakt deel uit van een serie over verschillende sporten; tegelijk verscheen een deel over schaken***. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054959700

Titel Ballet
Uniforme titel Wat weet jij van ballet
Auteur Craig Dodd
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Op omslag: Regels, eerste passen, kleding en tips om je techniek te verbeteren - Met reg - Vert. van: How to be brilliant at ballet. - London : Franklin Watts, cop. 2007
ISBN 9789054959700
PPN 317626817
Rubriekscode 791.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ballet
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Ballet

Relaties/Serie

Wat weet jij van ...
Boek

Wat weet jij van ... (2008-...)

vol.
Uitgeleend