Het jaar rond
Boek

Het jaar rond een prentenboek van Elsa Beskow (1988)/ [vert. uit het Zweeds door Joke Beekman]

In januari is het Driekoningen, in februari vastentijd, in augustus wordt geoogst en in oktober vallen de blaadjes van de bomen. Prentenboek met nostalgische, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm over de maanden van het jaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit nostalgisch uitgevoerde prentenboek worden in verhaal- en dichtvorm herkenbare feiten over de twaalf maanden van het jaar verteld. Ook staan er gedichtjes in over de indeling van het jaar (dertig dagen heeft november enz.), de maanden, uren en dagen van de week. Januari is bijvoorbeeld de maand van Driekoningen, februari van de ijspret, maart neemt afscheid van koning Winter, enz. De teksten en de gekleurde tekeningen ademen de sfeer van de jaren twintig en dertig. De zinnen zullen voor de kleintjes aan wie het boek voorgelezen kan worden vrij krom overkomen ('Aan de wilgen wiegen weer/ kleine katjes, keer op keer'). De illustraties staan vol brave kinderen, elfjes en heel veel natuurschoon. Het boek is prachtig uitgevoerd en zal wellicht eerder tot de verbeelding spreken van oudere voorlezers dan van kinderen. Op het omslag staat de illustratie voor de maand augustus: rijen elfjes wandelen met de oogst bosbessen en bramen op hun hoofd in een optocht door het bos. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062383726

Titel Het jaar rond : een prentenboek van Elsa Beskow
Auteur Elsa Beskow
Secundaire auteur Joke Beekman
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor, 1988
Overige gegevens [29] p - ill - 31 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Antwerpen ; Amsterdam : Standaard, 1976 - Vert. van: °Arets saga. - Stockholm : Bonniers, 1927
ISBN 9789062383726
PPN 044040237
Thematrefwoord Jaargetijden ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands