Moeten apen ook naar de tandarts? en andere vragen aan de verzorgers in de dierentuin
Boek

Moeten apen ook naar de tandarts? en andere vragen aan de verzorgers in de dierentuin (cop. 2009)/ [tekst:] Piet Duizer, en [ill.:] Annette Fienieg

Dierenverzorgers vertellen hoe zij in de dierentuin omgaan met dieren als de leeuw, de giraffe en de ijsbeer. Ook met informatie over de dieren in het wild en enige 'geheimen'. Met grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Anders dan de titel doet vermoeden is dit informatieve prentenboek serieus en gestructureerd van opzet. Het geeft namelijk heldere informatie over achttien heel verschillende dieren. Uitgangspunt zijn de dieren en hun verzorging in dierentuinen. De verzorger beantwoordt onder meer enige vragen. Er wordt een genuanceerde visie gegeven op het houden van dieren in dierentuinen. Daarnaast ook over het leven van die dieren in het wild. Zo komen onder meer het leven van de wolf, de slang, de ijsbeer en het nijlpaard aan bod. Het leven van de vlinder en de mier wordt ook besproken al vallen die buiten de orde van de andere, meest gewervelde dieren. De tekst is verfraaid met grappige, zachtgetinte illustraties in waterverf en inkt. Van elk dier worden in een apart kader de 'geheimen' onthuld. Eigenlijk worden hierin de weetjes over snelheid, gewicht, geschiedenis en leefwijze beschreven. Sommige woorden zijn hierin afgedrukt in een rode letter. Een verzorgd uitgegeven boek in praktisch A4-formaat met interessante informatie en overzichtelijke lay-out. Ook geschikt voor een spreekbeurt of werkstuk. Met register en informatie over Artis, diergaarde Blijdorp en de Zoo in Antwerpen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058780522

Titel Moeten apen ook naar de tandarts? en andere vragen aan de verzorgers in de dierentuin
Auteur Piet Duizer
Secundaire auteur Annette Fienieg
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, cop. 2009
Overige gegevens 40 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789058780522
PPN 317855727
Rubriekscode 592.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentuinen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentuinen