De dag dat jij geboren werd
Boek

De dag dat jij geboren werd (cop. 2009)/ Amber Stewart [tekst], & Layn Marlow [ill. ; vert. uit het Engels Martine Schaap]

Beertje Bram is na een dag vol avonturen bang om te gaan slapen. Papa beer vertelt hem hoe het was op de dag dat Bram geboren werd. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Na een dag vol avonturen moet beertje Bram gaan slapen. Omdat hij bang is dat hij naar zal dromen, vertelt papa beer een mooi verhaal om Brams nare gedachten te verjagen. Papa vertelt over de dag dat Bram werd geboren: hoe het weer was, wat ze gegeten hebben en hoe blij iedereen was. Vierkant prentenboek met zachtgetinte waterverftekeningen in een ouderwetse, wat brave sfeer. De kleine bruine beer is ontwapenend, de grote beer goeiig. De begeleidende tekst, in een groot lettertype met schreef gedrukt, bestaat slechts uit een paar regels per bladzijde en vult de tekeningen goed aan. Brams belevenissen zijn echte jongeberenavonturen. De avondrituelen (verhaaltje voor het slapengaan en een slaapliedje zingen) zijn voor een klein mensenkind zeer herkenbaar. De benoemde onderwerpen zijn in de tekeningen gemakkelijk terug te vinden. De geborgen sfeer van het verhaaltje maakt het zeer geschikt om voor te lezen voor het slapengaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021666341

Titel De dag dat jij geboren werd
Auteur Amber Stewart ; Layn Marlow
Secundaire auteur Martine Schaap ; Layn Marlow
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Just like tonight. - Oxford : Oxford University Press, 2009
ISBN 9789021666341
PPN 31823839X
Thematrefwoord Slapengaan ; Gezin
Taal Nederlands