Lieve IJsbeer
Boek

Lieve IJsbeer (cop. 2008)/ Barry Ablett [tekst en ill., vert. uit het Engels: Bette Westera]

IJsbeer vindt zijn iglo koud en leeg. Hij besluit zijn vrienden over de hele wereld brieven te sturen. Prentenboek met paginagrote illustraties in pastelkleuren, met flapjes en envelopjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek over IJsbeer die zijn iglo zo koud en leeg vindt dat hij besluit via brieven zijn berenvrienden over de hele wereld om hulp te vragen. Beren uit alle windstreken, zoals de koala, de honingbeer of de pandabeer sturen hem pakketjes met iets dat specifiek is voor dat deel van de wereld waarin zij wonen. IJsbeers iglo wordt steeds gezelliger. Toch moet zijn mooiste cadeau, verpakt in een enorme kist, nog komen. Via de wereldkaart op het schutblad kunnen we Postbode Pinguïn volgen: hij neemt telkens een ander vervoermiddel. We zien dat elk werelddeel zijn eigen flora en fauna heeft. In kleine opgeplakte enveloppes zitten de brieven van de IJsbeer. Achter beweegbare flapjes, voorzien van reliëf en glitter zijn brieven en cadeaus voor IJsbeer verstopt. Op de paginagrote pastelkleurige prenten waarop het desbetreffende dier fors is afgebeeld, is veel te ontdekken. De bescheiden tekst zorgt voor samenhang in het verhaal. Een boek om vaak te bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026124198

Titel Lieve IJsbeer
Auteur Barry Ablett
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2008
Overige gegevens [30] p - ill., krt - 26×26 cm
Annotatie Met echte briefjes en verrassingspakjes! - Vert. van: Dear Polar Bear. - Middlesex : Fernleigh Books, cop. 2007
ISBN 9789026124198
PPN 315224355
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands