De crisiseconomie
Boek

De crisiseconomie hoe een herhaling van de Grote Depressie kan worden voorkomen ([2009])/ Paul Krugman, [vert. uit het Engels Menno Grootveld]

Analyse door de Nobelprijswinnaar van de huidige economische en financiële crisis, met adviezen voor maatregelen om erger te voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Paul Krugman, in 2008 onderscheiden met de Nobelprijs voor economie, geldt als een spraakmakende econoom met de gave om in een soepele stijl complexe economisch-politieke onderwerpen voor de geïnteresseerde leek helder te beschrijven. Ook nu weer, al was enig vakjargon kennelijk onvermijdelijk. In dit boek toont hij aan hoezeer de huidige financiële crisis lijkt op de gebeurtenissen die de Grote Depressie van de jaren dertig veroorzaakten. Al tien jaar geleden analyseerde Krugman de economische crises in Azië en Latijns-Amerika. In zijn laatste boek borduurt hij hierop voort en laat hij zien hoe het falende toezicht op de financiële wereld heeft geleid tot de nieuwe crisis. Ook beschrijft hij de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat de wereldeconomie in een steeds diepere recessie raakt. Het boek leest bij vlagen als een thriller. Het vuile spel van de hedge funds, de aanval op de aandelenmarkt van Hongkong, het grote falen van het IMF - met veel gevoel voor suspense zet Krugman de gebeurtenissen neer. Goed boek voor een redelijk omvangrijke lezerskring (gezien de actualiteit van het onderwerp).

Specificaties

Nederlands | 9789460030215

Titel De crisiseconomie : hoe een herhaling van de Grote Depressie kan worden voorkomen
Auteur Paul Krugman
Secundaire auteur Menno Grootveld
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Balans, [2009]
Overige gegevens 221 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: The return of depression economics and the crisis of 2008. - New York : WW. Norton, cop. 2009
ISBN 9789460030215
PPN 31803414X
Rubriekscode 351
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Internationale economie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Economische crises