Design/art
Boek

Design/art limited editions (cop. 2008)/ [texts & selection Karolien Van Cauwelaert ... et al., English transl. Sally-Ann Hopwood ... et al.]

Overzicht van designobjecten waarvan er maar een beperkt aantal werd geproduceerd, en die zich dus in de grijze zone tussen kunst en design bewegen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit Engelstalige boek toont designobjecten waarvan er maar een beperkt aantal werd geproduceerd, en die zich dus in de grijze zone tussen kunst en design bewegen. Net geen honderd ontwerpers en bedrijven uit zowat alle werelddelen passeren in alfabetische volgorde de revue. In een compact tekstblokje worden telkens hun kenmerken en loopbaan geschetst. Naast vrij onbekende designers treft de lezer ook werk aan van o.m. Xavier Lust en Arne Quinze. Piet Hein Eek en Tord Boontje komen in dit boek niet voor, terwijl kunstenaars Jan Fabre en Koen Van den Broek de vreemde eenden in de bijt zijn. Enkele keren wordt het repertorium onderbroken door een dubbele pagina met citaten van ontwerpers over hun werk of dat van collega's. De meeste aandacht gaat echter naar de uitstekende paginagrote kleurenfoto's, die vergezeld gaan van beknopte annotaties (titel, materiaal, afmetingen, editie, bedrijf enz). Achteraan vind je een lijst met de namen van een veertigtal designbedrijven en -galeries (met hun websites). Een mooi en interessant kijkboek, luxueus uitgegeven als hardcover met mat papier.

Specificaties

Engels | 9789058563002

Titel Design/art : limited editions
Secundaire auteur Karolien Van Cauwelaert ; Sally-Ann Hopwood
Type materiaal Boek
Uitgave Oostkamp : Stichting Kunstboek, cop. 2008
Overige gegevens 236 p - ill - 26 cm
ISBN 9789058563002
PPN 317833022
Rubriekscode 770.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Industriële vormgeving; 20e eeuw ; Industriële vormgeving; 2001-2010
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Industriële vormgeving