Necropolis
Boek

Necropolis (cop. 2009)/ Anthony Horowitz, [vert. uit het Engels: Frieda Dalemans]

De Ouden willen de mensheid vernietigen. Scarlett is een van de vijf tieners die hen kunnen tegenhouden, maar zij kent haar gave nog niet. Matt en zijn vrienden moeten haar vinden voor de Ouden dat doen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen de mensheid vernietigen. Vijf tieners hebben de macht hen tegen te houden. De Engelse Scarlett Adams is één van hen, maar weet niets van haar gave. Het is aan Matt en zijn vrienden haar te vinden vóór de Ouden dat doen. Vierde deel in de serie 'De kracht van Vijf'*; anders dan de voorgaande delen, niet goed apart van de andere boeken uit de reeks te lezen. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. In minder deskundige handen hadden de shockeffecten, vertragingen en perspectiefwisselingen ergernis kunnen wekken, nu zorgen ze voor een bloedspannende roman, waarin zelfs de 'goeden' niet te vertrouwen lijken te zijn. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong, die door een dodelijke ziekte in een Necropolis verandert, wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal vertragen. Plaatselijke legenden, tempels en misdaadorganisaties spelen er zelfs een essentiële rol in. Het boek eindigt met een cliffhanger die de lezer doet hopen dat het vijfde deel snel komt. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044810868

Titel Necropolis
Auteur Anthony Horowitz
Secundaire auteur Frieda Dalemans
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2009
Overige gegevens 315 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Necropolis. - London : Walker, 2008. - (The power of five). - Oorspr. titel: The day of the dragon. - London : Methuen Children's Books, 1987 - Herschreven versie van: De dag van de draak. - Antwerpen : Facet, 1991
ISBN 9789044810868
PPN 317728156
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen
Taal Nederlands