Windows Vista en internet voor kinderen
Boek

Windows Vista en internet voor kinderen (2008)/ Studio Visual Steps, [ill.: Studio Willemien Haagsma ; met medew. van Emma Schipper ... et al. ; eindred.: Ria Beentjes]

Stapsgewijze uitleg over Windows Vista en internet met veel schermvoorbeelden in kleur. Op de cd-rom staan oefenbestanden en software voor het typen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handleiding voor kinderen (en eventueel voor volwassenen met weinig computerervaring) om stapsgewijs meer te weten te komen over Windows Vista en sommige internetbegrippen. Aan de orde komen werken met Windows Mail, een Live Hotmail account maken en ermee werken, Live Messenger downloaden, installeren en ermee omgaan, werken met Hyves en zoeken met Google. Verder is er aandacht voor eenvoudige handelingen in Windouws Vista en met het bureaublad. Tot slot is er een cursus typen met tien vingers. Hiervoor is software opgenomen op de bijbehorende cd-rom. Hierop staan ook oefenbestanden. De opbouw in de handleiding is telkens dezelfde: zeer uitgebreide en stapsgewijze visuele uitleg (met schermvoorbeelden in kleur), tips en opdrachten en woordenlijst. Bevat ook een beschrijving hoe de muis voor linkshandigen kan worden ingesteld. De teksten zijn goed afgestemd op de doelgroep. Het omslag bevat diverse afbeeldingen uit het boek. Voorzien van register en twee pagina's voor eigen notities. In dezelfde opzet verscheen 'Creatief met digitale foto's voor kinderen'*; een uitgave over websites maken wordt aangekondigd. Kinderen kunnen dit boek stap voor stap (bijna helemaal) zelfstandig doorwerken. Ook op school (vanaf groep vijf) beslist de moeite waard. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059053953

Titel Windows Vista en internet voor kinderen
Instelling /Studio Visual Steps, Uithoorn ; /Studio Willemien Haagsma
Secundaire auteur Emma Schipper ; Ria Beentjes
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Uithoorn] : Visual Steps, 2008
Overige gegevens 198 p - ill - 27 cm - cd rom
Annotatie Met reg
ISBN 9789059053953
PPN 315556242
Rubriekscode 528.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen E-mails
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Internet