Het handboek voor mentalisten
Boek

Het handboek voor mentalisten een gids voor bezoekers van astrale en psychische dimensies (cop. 2009)/ Clint Marsh, [vert. uit het Engels: Karin E. Pijl ; ill. Jeff Hoke]

Oefeningen voor het opdoen van ervaringen in meditatie, visualisatie, helderziendheid, astrale projectie en astrale reizen.

Aanwezigheid

Recensie

Gewoon goochelen bestaat niet meer sinds Uri Geller: paranormaal heet nu mentalisme. De Amerikaanse schrijver en journalist is geboeid door praktisch toepasbare esoterica en duikt een beetje freaky en niet geheel gevaarloos onder in de onzichtbare wereld van de aether, de astrale en psychische dimensies. Zijn insteek is een eerbetoon aan de theosofische schrijvers van de 19e en begin 20e eeuw en hun geheime genootschappen. Het manipuleren van de verschillende lagen van de werkelijkheid en beheersing van de verbeelding levert fenomenen op als onzichtbaarheid, levitatie, telepathie en telekinese. Ook tijdreizen en spreken met overledenen hoort hierbij. Marsh presenteert oefeningen voor meditatie, visualisatie, helderziendheid, astrale projectie en reizen en dan uiteindelijk realisatie, arriveren in een bovennatuurlijke staat van aetherisch bewustzijn. De indrukwekkende 96 zwart-witillustraties van kunstenaar Jeff Hoke geven het boek de gewenste ongewone uitstraling, nog verhoogd omdat zijn zwart-witte extra stofomslag tegelijk een uitvouwbare poster is met (overigens nogal chaotisch ingedeelde) tekeningen van paranormaal waar te nemen fenomenen.

Specificaties

Nederlands | 9789021544007

Titel Het handboek voor mentalisten : een gids voor bezoekers van astrale en psychische dimensies
Auteur Clint Marsh
Secundaire auteur Karin E. Pijl
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Kosmos Uitgevers, cop. 2009
Overige gegevens 235 p - ill - 23 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The mentalist's handbook. - Newburyport, MA : Red Wheel Weiser [etc.], cop. 2008
ISBN 9789021544007
PPN 318200953
Rubriekscode 420
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Esoterie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Esoterie