Mijn hartje bonst voor jou
Boek

Mijn hartje bonst voor jou (cop. 2009)/ [Ann Cuyvers ... et al., concept: Ann Cuyvers ... et al. ; tekst en red.: Annick Ruyts ; ill.: Caroline Aerts]

Wat is liefde en verliefdheid? Over onderwerpen als verkering, kussen, echtscheiding en homoseksualiteit kun je nadenken en praten. Vanaf ca. 6 t/m 11 jaar.

Recensie

Dit eigenzinnige boekje legt kinderen uit wat liefde en verliefdheid is. Er wordt geen verhaal verteld in het boek, het is een bundeling van zaken waarover je kunt nadenken. Het mooiste aan het boek is dat het geen pasklare antwoorden geeft op feitjesvragen, maar vooral zelf vragen opwerpt: filosofische vragen om langer bij stil te staan. Mooie aspecten van verliefdheid zoals kussen en verkering vragen komen aan bod, maar ook zwaardere onderwerpen als homoseksualiteit en echtscheiding worden niet geschuwd. Kinderen kunnen dit boek samen met hun ouders of een leerkracht lezen en het gesprek aangaan. Op zo ongeveer iedere pagina staan strakke, felgekleurde illustraties die soms opgaan in de tekst. Het boek is geschreven door een VRT-journaliste en de eigenaresses van een Antwerpse seksshop 'De Erotische verbeelding'. Vanaf 6 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056179144

Titel Mijn hartje bonst voor jou
Secundaire auteur Ann Cuyvers ; Annick Ruyts ; Caroline Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Van Halewyck, cop. 2009
Overige gegevens [87] p - ill - 20×20 cm
ISBN 9789056179144
PPN 317844903
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Liefde
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Liefde