Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waarom zijn er seizoenen?
Boek

Waarom zijn er seizoenen? (cop. 2009)/ Melissa Stewart, [vert. uit het Engels Piet de Bakker]

Ontdek waarom er vier seizoenen zijn. Wat hebben ze te maken met de baan van de aarde om de zon? Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn de vier seizoenen? Wat hebben ze te maken met de baan van de aarde om de zon? Waarom zijn er seizoenen? In deze handzame, vierkante uitgave wordt deze moeilijke materie op een begrijpelijke manier aan jonge lezers uitgelegd. De tekst is beeldend geschreven, waardoor de informatie echt voor te stellen valt. De vele, duidelijke kleurenfoto's laten zien wat in de tekst bedoeld wordt. Een hoger technisch leesniveau is nodig om de tekst zelf te kunnen lezen. Evengoed is de hulp van een volwassene zinvol/nodig om alle informatie te kunnen bevatten en verwerken. Bij ieder hoofdstuk wordt een eenvoudige vraag gesteld waarvan het antwoord aan de orde is geweest. Afgesloten wordt met een proefje, een uitgebreide woordenlijst, internetlinks en een register. Maakt deel uit van de zesdelige serie 'Vertel eens...'*; tegelijk verschenen delen over vogels en planten. Uitgave doet, door het wat dunne papier, wat goedkoop aan. Voor jonge onderzoekers toch een mooie serie waarin meer te ontdekken valt over de onbekende, maar boeiende wereld van natuurverschijnselen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055662708

Titel Waarom zijn er seizoenen?
Auteur Melissa Stewart
Secundaire auteur Piet de Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why do the seasons change? - New York : Marshall Cavendish Corporation, 2007. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055662708
PPN 317842315
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Jaargetijden

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend