De gruwelgrot
Boek

De gruwelgrot (cop. 2009)/ Lemony Snicket, vert. [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp ; met tek. van Brett Helquist

Op de vlucht voor graaf Olaf komen de drie weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire terecht op de onderzeeboot van kapitein Tegendraads en zijn stiefdochter Fiona. Ze dalen af in de Gruwelgrot, waar levensgevaarlijke paddenstoelen voorkomen. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

De drie weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire worden achtervolgd door graaf Olaf, die hun fortuin wil inpikken. In dit elfde deel in de 'Ellendige avonturen'-reeks* komen de drie wezen terecht op de onderzeeboot van kapitein Tegendraads en zijn stiefdochter Fiona. Samen gaan ze op zoek naar de geheimzinnige suikerpot, voordat graaf Olaf hem vindt. Ze dalen af in de Gruwelgrot, maar daar komen levensgevaarlijke paddenstoelen voor. Een onderhoudend verteld verhaal, waarin een alwetende verteller zich vaak op humoristische wijze tot de lezer richt om moeilijke woorden te verklaren en vooral probeert de lezer te ontmoedigen om verder te lezen. Het boek is zelfstandig te lezen, al wordt er wel veel verwezen naar gebeurtenissen uit de eerdere delen. De tekst is gedrukt in een ouderwetse letter en bevat fijne potloodtekeningen in grijstinten. Een aanrader voor griezelliefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021666211

Titel De gruwelgrot
Auteur Lemony Snicket
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp ; Brett Helquist
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2009
Overige gegevens 186 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: The grim grotto. - New York : HarperCollins Children's Books, 2004. - (A series of unfortunate events ; b. 11)
ISBN 9789021666211
PPN 318115697
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Weeskinderen
Taal Nederlands