Machtige prachtige aarde
Boek

Machtige prachtige aarde ([2009])/ [auteur Carol J. Allison, vert. uit het Engels Gerard Kingma ; red. Pauline Roosegaarde Bisschop ... et al. ; ill. en enkele fotogr. Weldon Owen Education]

Informatie over de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld, zoals de Grand Canyon, de Sahara, het Grand Barrièrerif en het Noorderlicht. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 tot 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek geeft informatie vanuit het perspectief van Natuur & Wetenschap over de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld, zoals de Grand Canyon, de Sahara, het Grand Barrièrerif en het Noorderlicht. Deel uit de serie 'Zinder', bestemd voor kinderen vanaf groep 5/6 die graag informatieve boeken lezen. Twee titels vormen samen een koppel en gaan vanuit eigen invalshoek in op een gemeenschappelijk thema. Het boek bevat veel illustratiemateriaal in kleur, twee woordenlijsten (een met vakwoorden en een met andere moeilijke woorden) en een index. Vrij drukke bladspiegel. De uitgave is handzaam, stevig en kent picto's die de weg wijzen (spannend/verbluffend, woordweetjes, kort en duidelijk, links naar informatie en lees wat er staat/snap wat je leest). Er wordt goed ingespeeld op leesbegrip, maar ook op meningsvorming. Het deel dat bij deze uitgave hoort heet 'De mens als bouwer'*. Vanaf ca. 9 tot 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086641000

Titel Machtige prachtige aarde
Auteur Carol J. Allison
Secundaire auteur Gerard Kingma ; Pauline Roosegaarde Bisschop
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordhorn] : Schoolsupport, [2009]
Overige gegevens 36 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Takapuna, Auckland NZL : Weldon Owen Education - Met index
ISBN 9789086641000
PPN 31856906X
Rubriekscode 567
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hydrosfeer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

Zinder 9+

Zinder 9+ ([2009]-...)

vol.
Uitgeleend