Kunst als wetenschap
Boek

Kunst als wetenschap ([2009])/ [auteur Christine Fleming, vert. uit het Engels Gerard Kingma ; red. Pauline Roosegaarde Bisschop ... et al. ; ill. en enkele foto's Weldon Owen Education]

Wat hebben kunst en wetenschap met elkaar te maken en hoe kan wetenschap kunst beïnvloeden of helpen? Met onderwerpen als restauratie, wiskundige kunst en kunstenaars als Escher en meestervervalser Han van Meegeren. Vanaf ca. 9 tot 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat hebben kunst en wetenschap met elkaar te maken en hoe kan wetenschap kunst beïnvloeden of helpen? Deze vragen staan centraal in dit deel van de informatieve serie 'Zinder', schoolboekjes die oriëntatie op mens en wereld combineren met aandacht voor lezen en woordenschat. De serie omvat dertig delen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën. In elf korte hoofdstukken komen onderwerpen als restauratie, perspectief, wiskundige kunst, hologrammen en kunstenaars als Escher, Da Vinci en meestervervalser Han van Meegeren langs. De vormgeving is tijdschriftachtig, met veel afbeeldingen, korte stukken tekst en informatieblokjes. De stijl van de tekst is eenvoudig en doordat weinig verbindingswoorden worden gebruikt, tamelijk stijf. Daarnaast bevat het boek woordenlijsten, een inleiding, een index en twee bladzijden 'naschokken', waarin een controversieel punt voorgelegd wordt aan twee kinderen. Deze uitgave vormt vanuit het perspectief Natuur & Wetenschap een koppel met het deel 'Leonardo da Vinci'*, dat de combinatie kunst en wetenschap bij een specifieke kunstenaar behandelt. Vanaf ca. 9 tot 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086641024

Titel Kunst als wetenschap
Auteur Christine Fleming
Secundaire auteur Gerard Kingma ; Pauline Roosegaarde Bisschop
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordhorn] : Schoolsupport, [2009]
Overige gegevens 36 p - ill - 25 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Takapuna, Auckland NZL : Weldon Owen Education - Met index
ISBN 9789086641024
PPN 318664925
Rubriekscode 700.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenschap
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunst

Relaties/Serie

Zinder 9+

Zinder 9+ ([2009]-...)

vol.
Uitgeleend