Journaal van de Egyptische wetenschap
Boek

Journaal van de Egyptische wetenschap geschiedenis van toen is het nieuws van nu! ([2009])/ [auteur Laura Layton Strom, vert. uit het Engels Gerard Kingma ; red. Pauline Roosegaarde Bisschop ... et al. ; ill. en enkele fotogr. Weldon Owen Education]

In de vorm van een krant wordt informatie gegeven over farao's, mummificeren, hiërogliefen en de bouw van piramides. Kortom alles over Egyptische wetenschap. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 tot 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek geeft informatie vanuit het perspectief van Natuur & Wetenschap over Egyptische wetenschap. In de vorm van een krant leer je over farao's, mummificeren, hiërogliefen en de bouw van piramides. Deel uit de serie 'Zinder', bestemd voor kinderen vanaf groep 5/6 die graag informatieve boeken lezen. Twee titels vormen samen een koppel en gaan vanuit eigen invalshoek in op een gemeenschappelijk thema. Het boek bevat veel illustratiemateriaal in kleur, twee woordenlijsten (een met vakwoorden en een met andere moeilijke woorden) en een index. Vrij drukke bladspiegel. De uitgave is handzaam, stevig en kent picto's die de weg wijzen (spannend/verbluffend, woordweetjes, kort en duidelijk, links naar informatie en lees wat er staat/snap wat je leest). Er wordt goed ingespeeld op leesbegrip, maar ook op meningsvorming. Het deel dat bij deze uitgave hoort heet 'Schatten en sarcofagen'*. Vanaf ca. 9 tot 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086641062

Titel Journaal van de Egyptische wetenschap : geschiedenis van toen is het nieuws van nu!
Auteur Laura Layton Strom
Secundaire auteur Gerard Kingma ; Pauline Roosegaarde Bisschop
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordhorn] : Schoolsupport, [2009]
Overige gegevens 36 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Takapuna, Auckland NZL : Weldon Owen Education - Met index
ISBN 9789086641062
PPN 318568152
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Geschiedenis; Egyptische Oudheid

Relaties/Serie

Zinder 9+

Zinder 9+ ([2009]-...)

vol.
Uitgeleend