Les misérables
Boek

Les misérables (cop. 2001)/ Victor Hugo, réduction du texte, dossiers par Marie-Claude Chastant ; activités par Régine Boutégège ; [réd.: Lydie Lethimonnier ; ill.: Alfredo Belli]

In de 19e eeuw moet een ongehuwde, arme moeder haar dochtertje Cosette afstaan aan een familie. Het kind wordt vreselijk uitgebuit. Als jonge vrouw wordt ze verliefd op Marius. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de 19e eeuw moet Fantine, een ongehuwde moeder en door armoede gedreven, haar dochtertje Cosette afstaan aan een familie. Het kind wordt vreselijk uitgebuit en gered door Valjean, een ex-boef. Hij laat Cosette opvoeden in een klooster. Als jonge vrouw wordt ze verliefd op Marius en verdwijnt Valjean uit haar leven. De auteur beschrijft de barre maatschappelijke omstandigheden op treffende en ontroerende wijze. Dit boek is een vereenvoudiging van zijn meesterwerk dat klassiek geworden is. Verhaal uit de serie 'Lire et s'entraîner', op niveau 3 (B1). Er staan grammaticale oefeningen, uitleg van moeilijke woorden en luisteroefeningen in. Ook worden enkele grote juridische schandalen uit die eeuw vermeld. Bijgevoegd is een audio-cd met gedeelten van de tekst. De illustraties zijn bijzonder mooi uitgevoerd, waardoor het geheel een heel aantrekkelijk (studie)boek is geworden voor de bovenbouw havo/vwo en voor volwassenen die Frans willen leren. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 9788877547002

Titel Les misérables
Auteur Victor Hugo
Secundaire auteur Marie-Claude Chastant ; Régine Boutégège ; Lydie Lethimonnier ; Alfredo Belli
Type materiaal Boek
Uitgave Gênes : Cideb, cop. 2001
Overige gegevens 128 p - ill - 21 cm - CD
Annotatie Oorspr. volledige uitg.: Paris : Rouff, 1862
ISBN 9788877547002
PPN 317869477
Genre historische roman
Thematrefwoord Frankrijk; 19e eeuw ; Verliefdheid
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 3
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 3 (2002-...)

vol.
Uitgeleend