Notre-dame de Paris [Boek + CD]
Boek

Notre-dame de Paris [Boek + CD] (2002)/ Victor Hugo, réduction du texte, dossiers et activités par Lucia Bonato ; [réd.: Sarah Guilmault ... et al. ; ill.: Gianni De Conno]

In het Parijs van de 15e eeuw wordt een mismaakte dove klokkenluider heen en weer geslingerd tussen zijn aanhankelijkheid voor zijn meester, de aartsdiaken van de kathedraal en zijn liefde voor een beeldschone zigeunerin.In het Parijs van de 15e eeuw wordt de mismaakte dove klokkenluider Quasimodo heen en weer geslingerd tussen zijn aanhankelijkheid voor zijn meester, de aartsdiaken van de kathedraal en zijn liefde voor Esmeralda. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Parijs, 1482. Een verveelde menigte gepeupel vermaakt zich met de uitverkiezing van De Lelijkerd van De Dag, met als winnaar: Quasimodo, de gebochelde dove Klokkenluider van de Notre-Dame. Opeens krijgt hij aandacht, tot woede van zijn heer en meester Rollo, een rijke en machtige geestelijke. Als dan ook nog een fraai dansend zigeunermeisje, Esmeralda, de menigte komt vermaken en daarmee vele mannenharten op hol brengt, is de intrige goed op gang gekomen. Verhaal uit de serie 'Lire et s'entraîner', op niveau 3 (B1). De beroemde Franse schrijver, mede bekend wegens 'Les Misérables'*, schreef voor iemand uit de 19e eeuw bijzonder fris en fruitig. Deze verkorte, bewerkte schooluitgave die dicht bij het origineel blijft is voor de bovenbouw havo/vwo en voor volwassenen die Frans willen leren. Het treft zeker de middeleeuwse sfeer, de illustraties van een bekende Italiaanse illustrator dragen daar nog toe bij. Bevat grammatica-onderdeeltjes, en een cd met de integrale tekst en luistertests. Niveau: B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 8877549009

Titel Notre-dame de Paris [Boek + CD]
Auteur Victor Hugo
Secundaire auteur Lucia Bonato ; Sarah Guilmault ; Gianni De Conno
Type materiaal Boek
Editie 1e éd;
Uitgave Gênes : Cideb, 2002
Overige gegevens 111 p - ill - 21 cm - cd
Annotatie Oorspr. volledige uitg.: 1831
ISBN 8877549009
PPN 317868705
Genre historische roman
Thematrefwoord Parijs; 15e eeuw
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 3
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 3 (2002-...)

vol.
Uitgeleend