Ernie's vrolijke picknick?
Boek

Ernie's vrolijke picknick? (2009)/ geschreven door Sarah Albee, met ill. van Tom Brannon ; [vert. uit het Engels en bew.: Dutchbook ... et al.]

Als Bert en Ernie gaan picknicken, zijn zij niet de enigen die uit de mand snoepen. Prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In dit vierkante prentenboek rond de bekende figuren van Sesamstraat neemt Bert het initiatief om een picknick te houden met Ernie en hun vrienden Zoë en Elmo. Hij zoekt een mooi plekje uit, maar helaas blijkt hij o.a. allergisch voor de bloemen die Zoë plukt, komt onder de modder te zitten door voorbijrazende wielrenners om uiteindelijk met zijn vrienden in een stortbui terecht te komen. Ondanks alles weet hij positief te blijven onder het motto 'na regen komt zonneschijn'. Prentenboek met telkens een doorlopende illustratie op twee tegenover elkaar liggende bladzijden, waarop steeds een situatie is te zien waarin Bert iets vervelends overkomt dat door zijn reactie een grappige en positieve uitwerking heeft. Bevat duidelijk Amerikaanse details zoals de boerderij en kinderen die honkbal spelen in het park. De tekst, boven de illustratie gezet in een schreefloze letter, bestaat per bladzijde uit twee á drie regels, waarin voornamelijk staat wat op de illustratie te zien is. De titel had beter 'Berts picknick' kunnen zijn, want Bert is in dit boek toch echt de hoofdpersoon. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086511051

Titel Ernie's vrolijke picknick?
Auteur Sarah Albee
Secundaire auteur Tom Brannon
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Haarlem : Dutchbook, 2009 - Heemstede : Big Balloon
Overige gegevens [25] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: A perfect picnic. - New York : Random House Children's Books, 2003. - (Sesame street) - 1e dr. o.d.t.: Een vrolijke picknick? - Haarlem : Big Balloon, 2005. - (Sesamstraat ; 1)
ISBN 9789086511051
PPN 31866173X
Thematrefwoord Picknicken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sesamstraat
Boek

Sesamstraat (2005-...)

vol.
Uitgeleend