De wereld in
Boek

De wereld in down under (cop. 2009)/ Sophie Steevensz & Mirko van Ingen, Reggie Naus ; [fotogr.: Sophie Steevensz ... et al. ; ill.: Els van Egeraat]

Allerlei informatie in woord en beeld voor de jonge backpacktoerist die voor een langere tijd in Australië en Nieuw-Zeeland wil rondtrekken.

Recensie

Deze reisgids voor Australië en Nieuw-Zeeland is bestemd voor de jonge backpacktoerist, die na zijn/haar eindexamen middelbaar onderwijs een jaar op reis wil. Drie auteurs, onder wie twee ex-scholieren, stelden deze praktische gids samen over reizen en verblijf als backpacktoerist in deze relatief veilige landen. Het boekje begint met hoofdstukken over de reisvoorbereiding, het vertrek en het onderweg zijn, zoals visum, werken onderweg, koken en eten, veiligheid, heimwee enz. Daarna volgen vrij globaal de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in Australië en Nieuw-Zeeland, elk met een overzichtskaartje. Het boekje besluit met informatie over post-reisdepressie en nuttige gegevens over o.a. taal, geld en handige websites. Het geheel bestaat uit korte teksten in eenvoudige taal, afgewisseld door veel praktische tips en persoonlijke reisverhalen van de twee ex-scholieren. Vele kleurenillustraties maken dit boekje tot een aantrekkelijke reisgids voor jongeren van 16 tot en met 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021666808

Titel De wereld in : down under
Auteur Sophie Steevensz
Secundaire auteur Reggie Naus ; Mirko van Ingen ; Els van Egeraat
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2009
Overige gegevens 140 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789021666808
PPN 318223775
Rubriekscode Australië 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nieuw-Zeeland; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord AustraliAustralië