Het regent!
Boek

Het regent! (cop. 2010)/ M. Christina Butler, ill. Tina Macnaughton ; [vert. uit het Engels Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Wanneer Egeltje in de herfst zijn nieuwe regenkleding en paraplu uitprobeert, redt hij Mol en het gezin Muis van het wassende water in hun hol. Prentenboek met lieve tekeningen in heldere kleuren en een holografisch accent op de rood met witte stippen-paraplu. Vanaf ca. 3,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Egeltje is blij als het regent. Hij kan eindelijk zijn regenkleding en paraplu uitproberen. Maar als Mol en Muis moeilijkheden krijgen door het vele water, helpen ze elkaar en beleven een spannend avontuur. Prentenboek, van een bekende illustratrice, met een goed afgewogen tekst die een eenheid vormt met de tekeningen. In een combinatie van verf en pastelkrijt stralen de illustraties warmte uit, waarbij de holografisch glinsterende, rood met witte stippen-paraplu (ook op het omslag) er natuurlijk uitspringt. Ze beslaan afwisselend een enkele of dubbele pagina of vullen als losse tekening een halve pagina. De dieren hebben echt aandacht voor elkaar. Prima geschikt om voor te lezen en begrippen te leren over de herfst en kleding. Dit boek kan een topper worden voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048300471

Titel Het regent!
Auteur M. Christina Butler
Secundaire auteur Tina Macnaughton ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: One rainy day. - 2008.. - 1e dr.: 2009
ISBN 9789048300471
PPN 318218461
Thematrefwoord Herfst ; Vriendschap
Taal Nederlands