Mama mia, ik kook zélf!
Boek

Mama mia, ik kook zélf! pasta, pizza en nog véél meer lekkers om zelf te maken (cop. 2009)/ Liz Franklin, fotogr. Lisa Linder ; [vert. uit het Engels Ammerins Moss ; red. Elke Doelman]

Italiaanse recepten voor pasta en andere gerechten, die je zelf kunt maken. Soms heb je daarbij de hulp van een ouder iemand nodig. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In Italië wordt veel aandacht besteed aan de maaltijden, eten met elkaar levert een band op in het gezin, kinderen leren tafelmanieren, en sociale vaardigheden, en krijgen de liefde voor eten met de paplepel opgediend. Met deze aspecten voor ogen heeft de Engelse auteur met haar drie zonen en een huis in Italië een kookboek geschreven met recepten voor kinderen en volwassenen, die door kinderen klaargemaakt kunnen worden. Na een lijst met Italiaanse benodigdheden volgen recepten voor pasta, brood en polenta, antipasta, groente en salades, zoete desserts en ijs. Bij elk onderdeel wordt eerst een kleine inleiding gegeven en vervolgens de zeer duidelijke recepten met een constante waarschuwing om bij moeilijke en gevaarlijke dingen de hulp van volwassenen in te roepen. De pagina's worden opgeleukt met foto's van blije en lachende kinderen, nu eens geen gestileerde foto's van gerechten. De keuze van de auteur voor haar recepten is gebaseerd op restaurantmaaltijden, traditionele recepten en overgeleverde familierecepten. Een inspirerend boek voor jong en oud, goed vertaald, met duidelijke typografie, en verzorgd uitgegeven. Met balken in de kleuren van de Italiaanse vlag op de kaft en een rustige titel. Register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058979827

Titel Mama mia, ik kook zélf! : pasta, pizza en nog véél meer lekkers om zelf te maken
Auteur Liz Franklin
Secundaire auteur Lisa Linder ; Ammerins Moss ; Elke Doelman
Type materiaal Boek
Uitgave Arnhem : Terra, cop. 2009
Overige gegevens 128 p - ill - 24 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Cooking Italian with kids. - London : Ryland Peters & Small, 2008
ISBN 9789058979827
PPN 318228246
Rubriekscode Italië 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Italiaanse recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Italiaanse keuken