Billy Straight
Boek

Billy Straight (cop. 2009)/ Jonathan Kellerman, [vert. uit het Engels: Bob Snoijink]

Wanneer een straatjongen getuige is geweest van een afschuwelijke moord, gaat de politie van Los Angeles op onderzoek uit.

Recensie

Een verloren bibliotheekboek verraadt de identiteit van een 12-jarige van huis weggelopen jongen die vanuit een van zijn schuilplaatsen in een park getuige is van de moord op de ex-vrouw van een bekende tv-persoonlijkheid. Doodsbang voor de gevolgen van de publicatie van zijn portret (aangeleverd door een oplettende bibliothecaresse!) en het forse tipgeld zwerft Billy, achtervolgd door premiejagers zoals zijn zwakbegaafde gewelddadige stiefvader en een criminele Rus en vervolgens de moordenaar, door de stad tot een oudere joodse man hem onderdak geeft. De vrouwelijke politie-inspecteur wordt in haar onderzoek belemmerd door het vreemde gedrag van haar collega en het O.J.Simpsonsyndroom van de politietop in Los Angeles. Spannend, goed geschreven boek waarbij vooral de achtergrond en de positie van een intelligent dakloos kind in een Amerikaanse grote stad deze thriller de moeite waard maken. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021008134

Titel Billy Straight
Auteur Jonathan Kellerman
Secundaire auteur Bob Snoijink
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2009
Overige gegevens 414 p - 18 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1999 - Vert. van: Billy Straight : a novel. - New York : Random House, cop. 1998
ISBN 9789021008134
PPN 31612110X
Genre thriller
Taal Nederlands