Dino's en andere vleeseters
Boek

Dino's en andere vleeseters (2009)/ [tekst: Olivia Brookes, ill. van Peter David Scott ; vert. uit het Engels: Kim Maclean]

De dinosaurus beantwoordt zelf vragen over hoe hij jaagt en wat hij eet. Met natuurgetrouwe kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

In deze handzame, vrij kleine uitgave wordt op zes vragen over dinosaurussen ingegaan. Het betreft vragen als: welke dinosaurussen jaagden in groepen, wie jaagde er op sauropoden, welke vleeseter had veren en welke dinosaurus ving vissen? Het antwoordperspectief op deze vragen ligt bij de dinosaurus zelf: hij geeft vanuit de ik-figuur antwoord. De tekst is duidelijk, feitelijk, maar vrij oppervlakkig. Om de tekst zelf te kunnen lezen is een goed technisch leesniveau nodig. De getekende en geschilderde, levensechte en gedetailleerde prenten vullen het grootste gedeelte van de bladzijden. De tekst van enige regels, gedrukt in vrij grote letters, is over de prent heen gedrukt zonder ergens onduidelijk of niet goed leesbaar te worden. Maakt deel uit van de nieuwe zesdelige serie 'Kijk hoe ze leven'*. Informatieve kijk- en leesuitgave voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de dierenwereld. Voor thuis en op school, vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079131358

Titel Dino's en andere vleeseters
Auteur Olivia Brookes
Secundaire auteur Peter David Scott ; Kim Maclean
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Bergmans, 2009
Overige gegevens 29 p - ill - 19 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Witney : Orpheus Books, 2009
ISBN 9789079131358
PPN 318838044
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Kijk hoe ze leven
Boek

Kijk hoe ze leven (2009-...)

vol.
Uitgeleend