Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Keverkriebels
Boek

Keverkriebels over lieveheersbeestje, meikever en andere trippelende torren (cop. 2009)/ Geert-Jan Roebers, Stefan Halewijn, [ill.: Fred Geven ... et al. ; foto's: Foto Natura, Michael Fogden ... et al.]

Beknopte informatie over kevers die in Nederland voorkomen.Kennismaking met kevers die in Nederland voorkomen. Met informatie over onder meer de geschiedenis, kenmerken, voortplanting en hoe je ze kunt vinden. Met veelal paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste dat in deze uitgave van het KNNV opvalt, zijn de prachtige kleurenfoto's waarop de verschillende soorten kevers wel kunstwerken lijken. Naast de foto's (steeds op de rechterpagina's) staat de tekst, in kolommen, links. De tekst is helder en duidelijk, zeer informatief en legt alles van kevers beeldend en op een 'volwassen' manier uit. Hierdoor gaat de lezer als vanzelfsprekend in de onbekende wereld van de kevers mee: uiterlijk, kenmerken en aanpassingen in de loop van de tijd, schadelijkheid en/of nut, levenscyclus, (beschermde) leefgebieden. Alles wat er maar te weten valt over kevers kun je lezen in deze prachtige uitgave. Aan het einde wordt een aantal veel voorkomende kevers in Nederland en België verder uitgelicht en besproken. Een boek om veel en vaak te ter hand te nemen, zowel thuis als op school, om te gebruiken bij het maken van een werkstuk of een spreekbeurt. Andere delen in deze serie: 'Uilenvlucht' (2004), 'Kraaienbende' (2006), 'Struikrovers' (2007) en 'Addergebroed' (2008). Een uitgave voor jonge natuuronderzoekers om hele goeie keverkriebels van te krijgen! Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050112987

Titel Keverkriebels : over lieveheersbeestje, meikever en andere trippelende torren
Auteur Geert-Jan Roebers
Secundaire auteur Fred Geven ; Michael Fogden ; Stefan Halewijn
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2009
Overige gegevens 68 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Omslag vermeldt: KNNV, vereniging voor veldbiologie, en: IVN
ISBN 9789050112987
PPN 318860589
Rubriekscode 597.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kevers
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kevers