Domino & dobbelspelen
Boek

Domino & dobbelspelen (cop. 2009)/ [samenst., tekst en ill.:] Jack Botermans, [Nederlandse tekst vert. uit het Duits: Hans W. van Hattum ... et al.]

Uitleg van een aantal domino- en dobbelspelen, van eenvoudig tot ingewikkeld.Met een dominospel en dobbelstenen kun je heel veel verschillende spelletjes spelen, van heel gemakkelijk tot heel ingewikkeld. Met afbeeldingen in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Het dominospel en/of de dobbelstenen, ze liggen bijna bij iedereen in de la, maar weinigen kennen de vele mogelijkheden die deze eenvoudige spellen bieden. Na wat korte historische weetjes wordt afwisselend een serie dobbelspellen en dominospellen uitgelegd aan de hand van schematische, ingekleurde tekeningen, reproducties van stenen en oude spellen. Vier ervan zijn speciaal voor kinderen. Het is een aardig boekje geworden dat uitnodigt allerlei spelvariaties, van heel simpel tot lekker ingewikkeld, uit te proberen met meestal eenvoudige middelen. Tekst in twee kolommen, goed leesbaar gedrukt op vaak gekleurd papier, verlevendigd met oude gravures. Niet alleen lange avonden, ook regenvakanties kunnen met dit boekje en de spellen nog heel plezierig worden! Handzaam formaat. Voorin een inhoudsopgave, geen register. Voor een breed publiek. Vanaf ca. 10 jaar. Gebonden uitgave in klein, vierkant formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789076268873

Titel Domino & dobbelspelen
Uniforme titel Domino en dobbelspelen
Auteur Jack Botermans
Secundaire auteur Hans W. van Hattum
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Solo/Bookman International, cop. 2009
Overige gegevens 139 p - ill - 15×15 cm
Annotatie Vert van: Sammelwerk. - Augsburg : Verlagsgruppe Weltbild
ISBN 9789076268873
PPN 318217317
Rubriekscode 621.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dobbelspelen ; Dominospel
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes