Mijn eerste boek over walvissen en dolfijnen
Boek

Mijn eerste boek over walvissen en dolfijnen (2009)/ Christiane Gunzi, [vert. uit het Engels: Tjalling Bos]

Met hulp van veel kleurentekeningen wordt informatie gegeven over het leven van walvissen en dolfijnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een eerste kennismaking met walvissen en dolfijnen. Aan bod komen o.a. wat zijn walvissen, de eerste walvissen, grote walvisachtigen, dolfijnen en bruinvissen, spuitgaten, voedsel zeven, onder water praten, dolfijnen en mensen en gevaren. De veertien ongenummerde hoofdstukken worden ingeleid met een stukje algemene informatie aangevuld met illustraties. In dit boek zijn die, ook paginagrote, kleurrijke, vrij realistische kleurentekeningen het belangrijkst. Ze zijn duidelijk en verhelderend en worden ondersteund door kleine, aanvullende tekstblokken in een vrij grote letter. De summiere tekst - er wordt niet diep ingegaan op de onderwerpen - staat in duidelijke kolommen. Voorin een inhoudsopgave, achterin een beperkte woordenlijst en een alfabetisch register. Een goed verzorgde, aantrekkelijke uitgave, onder meer te gebruiken bij spreekbeurten op de basisschool. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025746049

Titel Mijn eerste boek over walvissen en dolfijnen
Uniforme titel Walvissen en dolfijnen
Auteur Christiane Gunzi
Secundaire auteur Tjalling Bos
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2009
Overige gegevens 31 p - ill - 28 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2007 - Met reg - Vert. van: My best book of whales and dolphins. - London : Kingfisher, cop. 2007
ISBN 9789025746049
PPN 318784106
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dolfijnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Walvissen

Relaties/Serie

Mijn eerste boek over...

Mijn eerste boek over... (1998-...)

vol.
Uitgeleend