Websites maken voor kinderen
Boek

Websites maken voor kinderen (2009)/ Studio Visual Steps, [ill.: Studio Willemien Haagsma bNo ; met medew. van Emma Schipper ; eindred.: Ria Beentjes]

Hoe maak je een website, voeg je foto's toe, gebruik je sjablonen en zet je de website op internet? Stapsgewijze uitleg met veel schermafdrukken in kleur. Op de cd-rom staat WebEasy8. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handleiding speelt in op de trend om je eigen webpagina op internet te hebben. Er wordt stapsgewijs en in eenvoudig taalgebruik beschreven hoe kinderen hun eigen website kunnen maken aan de hand van het onderwerp olifanten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het op de cd-rom meegeleverde, Nederlandstalige programma WebEasy 8 en diverse bestanden. Van dit zeer uitgebreide programma wordt slechts een klein deel gebruikt. Bij de beschrijving wordt aandacht besteed aan het opzetten van een website met teksten, foto's en menu's. Ook is het mogelijk om een website via een sjabloon op te zetten (alle pagina's met dezelfde lay-out). Verder worden het op het internet zetten en het bijhouden van de website besproken. De vele schermafbeeldingen in kleur, tips en hulp zijn hierbij erg handig. Groot formaat uitgave met ruime lay-out met drie bijlagen: een 'Hoe doe ik dit ook al weer', een goede woordenlijst en een instructie voor het instellen van de muis voor linkshandigen. In dezelfde opzet verschenen de uitgaven 'Windows Vista en internet voor kinderen' en 'Creatief met digitale foto's voor kinderen'*. Eventueel ook geschikt voor volwassenen met weinig computerervaring. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059050761

Titel Websites maken voor kinderen
Secundaire auteur Emma Schipper ; Ria Beentjes
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Uithoorn] : Visual Steps, 2009
Overige gegevens 223 p - ill - 27 cm - cd rom
ISBN 9789059050761
PPN 318930706
Rubriekscode 528.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Websites
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Websites