Maak het zelf met papier
Boek

Maak het zelf met papier (cop. 2009)/ Carola van der Molen ... [et al., eindred.: Els Neele ; fotogr.: Fotografie Gerhard Witteveen ; ill.: Carola van der Molen ... et al.]

Van papier kun je dierenfiguren en andere leuke dingen maken. In dit boek staat hoe dat moet. Soms heb je daarbij hulp van een ouder iemand nodig. Met tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Uitgewerkte ideeën, stap voor stap, voor het maken van allerhande voorwerpen van papier. Er worden diverse soorten papier en karton gebruikt en daarnaast eenvoudige materialen en gereedschappen zoals schaar, snijmat, afbreekmes, soorten lijm, verf en kwast. Na een inhoudsopgave en een korte inleiding over papier en technieken zoals knippen, rillen en snijden volgen zeventien ideeën voor het maken van onder meer dierfiguren, boekjes, een bladwijzer, wajangpoppen en zelfs je eigen papier. Elk onderwerp wordt kort en zakelijk, maar duidelijk uitgelegd. Eerst is er een vermelding van het benodigde materiaal. Daarna volgen aanwijzingen in een tot acht stappen, soms gevolgd door mogelijke variaties. Elke uitleg wordt begeleid door eenvoudige, eventueel overtrekbare patronen (bijvoorbeeld van kristallen, model van de Eiffeltoren). Frisse kleurenfoto's tonen het eindresultaat. Soms is er summiere extra informatie zoals bij het schimmenspel, waarbij een te spelen verhaal (halve pagina) staat. De nadruk ligt op het uitwerken van de voorbeelden en niet op artisticiteit. Het niveau varieert van zeer eenvoudig (slinger van ringetjes) tot redelijk moeilijk (ruimtelijke figuren voor een schaakspel). Bruikbare uitgave voor school en gezin. Vanaf ca. 8 jaar; soms is hulp van een volwassene nodig.

Specificaties

Nederlands | 9789058778307

Titel Maak het zelf met papier
Uniforme titel Papier
Secundaire auteur Carola van der Molen ; Els Neele
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2009
Overige gegevens 64 p - ill - 25 cm
ISBN 9789058778307
PPN 320317382
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid

Relaties/Serie

Maak het zelf met ...
Boek

Maak het zelf met ... (2009-...)

vol.
Uitgeleend