Ga je mee naar de dierentuin
Boek

Ga je mee naar de dierentuin (cop. 2009)/ [met ill. van Constanze Schargan, tekst van Susan Niessen ; vert. uit het Duits van Ineke Ris]

In de dierentuin zijn allerlei verschillende soorten dieren te zien. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit boek geeft een mooi kijkje in een dierentuin. Op de pagina's valt heel veel te zien en te ontdekken. Een korte tekst staat, onopvallend in een smal schreefloos lettertype, onderaan de pagina. De tekst nodigt uit tot goed kijken en soms zoeken in de kleurige, aquarelafbeeldingen. Elke dubbele pagina geeft een blik op een onderdeel van de dierentuin. De dubbelgestanste pagina's hebben bovenaan verschillende vormen. Bijvoorbeeld: de eerste pagina met de afbeelding van een draaimolen, heeft het dak van de draaimolen als bovenkant, de volgende bladzijde heeft het dak van de kinderboerderij. Dit maakt het boek heel speels. Elke afbeelding bevat een deurtje dat opengemaakt kan worden. Jammer dat de onderliggende afbeeldingen niets verrassends bevatten. Op de laatste pagina's staan alle dieren nog eenmaal zonder omgeving afgebeeld. Mooi, stevig, kleurig kijk- en ontdekboek. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055799084

Titel Ga je mee naar de dierentuin
Auteur Constanze Schargan
Secundaire auteur Susan Niessen ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk: De Vier Windstreken, cop. 2009
Overige gegevens [18] p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: Mein erster Besuch im Zoo. - Münster : Coppenrath, cop. 2007
ISBN 9789055799084
PPN 318605422
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Dierentuinen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands