Het geheim van langer leven
Boek

Het geheim van langer leven de beste tips voor een lang, gezond en gelukkig leven (2009)/ Dan Buettner, [vert. uit het Engels: Jantsje Post]

Journalistiek onderzoek naar de factoren die veroorzaken dat in sommige streken in de wereld mensen gemiddeld veel langer leven dan statistisch mag worden verwacht.

Aanwezigheid

Recensie

Een levendig verslag door een journalist van de National Geographic, met medewerking van een hele scala aan wetenschappers, van een onderzoek naar factoren die verklaringen zouden kunnen geven van het feit dat in bepaalde gebieden een grotere concentratie van honderdplussers woont dan statistisch mag worden verwacht. Via demografisch onderzoek werden op verschillende plekken op onze aardbol met een blauwe stift cirkels getrokken, vandaar het begrip blauwe zone uit de titel. Die vier plekken zijn: Sardinië, Okinawa, Costa Rica en in Zuid-Californië onder Zevendedagsadventisten. De leeftijd van alle meer dan honderdjarigen konden worden gecontroleerd. Uit het onderzoek zijn conclusies getrokken, waaruit negen lessen zijn gedestilleerd. En aangezien onze levensverwachting voor 25% genetisch en voor 75% door onze levensstijl wordt bepaald, kunnen we door toepassing van deze lessen waarschijnlijk langer en gezonder leven. Het boek is geïllustreerd met zwart-witfoto's en sluit af met een literatuuropgave en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789048801862

Titel Het geheim van langer leven : de beste tips voor een lang, gezond en gelukkig leven
Auteur Dan Buettner
Secundaire auteur Jantsje Post
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Amsterdam etc.] : National Geographic, 2009
Overige gegevens 300 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Carrera - Met lit. opg., reg - Vert. van: The blue zones. - Cop. 2008
ISBN 9789048801862
PPN 318772922
Rubriekscode 955
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nicoya; Sociale geografie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Sociale geografie