Ilke gaat op schoolreis
Boek

Ilke gaat op schoolreis = Ilke okul gezisinde : Hollandaca-Türkçe bir hikâye : een Nederlands, Turks verhaal (cop. 2009)/ Stefanie Scharnberg, [uit het Duits] in het Turks vert. door Karin Kaçi ; [vert. uit het Duits in het Nederlands door Ineke Ris]

Ilke is een Turks meisje dat nog niet goed Nederlands spreekt. Klasgenootje Erkan kan voor haar vertalen, maar Ilke wil ook graag Nederlands leren. De klas gaat voor het eerst op schoolreisje. Prentenboek met paginagrote aquarelillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Ilke is een Turks meisje dat nog niet goed Nederlands spreekt. In de klas trekt ze veel op met Lars en Erkan die regelmatig voor haar van het Nederlands naar het Turks vertaalt. Samen met haar nieuwe klas gaat Ilke voor het eerst op schoolreisje. Gelukkig gaan Lars en Erkan ook mee en heeft ze veel plezier met hen. Ze leert veel nieuwe woorden en maakt allerlei leuke dingen mee. Na een nachtje slapen (niet gebruikelijk bij een schoolreisje in Nederland) op de boerderij gaan ze weer huiswaarts. Ilke wil wel weer op schoolreisje. Groot formaat prentenboek waar het verhaal in twee talen wordt verteld. De Nederlandse versie staat boven aan de pagina en de Turkse vertaling eronder of op de pagina ernaast. De eenvoudige, paginagrote illustraties die steeds over twee bladzijden lopen, zijn uitgevoerd in een waterverftechniek. De tekst bestaat uit veelal eenregelige, korte zinnen. Achterin zijn kleine illustraties afgebeeld met daarbij de Nederlandse en Turkse begrippen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsTurks | 9789059270275

Titel Ilke gaat op schoolreis = Ilke okul gezisinde : Hollandaca-Türkçe bir hikâye : een Nederlands, Turks verhaal
Uniforme titel Ilke okul gezisinde : Hollandaca-Türkçe bir hikâye
Auteur Stefanie Scharnberg
Secundaire auteur Karin Kaçi ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 31 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Turks - Vert. van: Fatma fährt mit. - Stuttgart [etc.] : Thienemann, 2009
ISBN 9789059270275
PPN 320849686
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolreizen ; Meertalige boeken
Taal NederlandsTurks