Ga weg, monsters!
Boek

Ga weg, monsters! (cop. 2009)/ Edith Schreiber-Wicke [tekst], Carola Holland [ill. ; vert. uit het Duits door Ineke Ris]

De monsters weten het niet meer: hoe moeten ze Anouk bang krijgen? Dat meisje is nergens bang voor. Als een onbekende meneer haar op een dag wil thuisbrengen, verandert dat. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Anouk is nergens bang voor, niet voor monsters en niet voor akelige dromen. Haar knuffelhaas Witje is wel bang voor monsters, maar Anouk weet hem steeds haarfijn uit te leggen waar het zogenaamde monster vandaan komt. Als op een dag haar moeder later is dan anders en een onbekende man Anouk van school naar huis wil brengen, wordt ze ineens toch erg bang. Het verhaal start heel origineel met een vergadering van de monsters die niet meer weten hoe ze Anouk bang moeten krijgen. De paginagrote prenten die over twee bladzijden lopen, laten afwisselend de vergadering zien (een groepje vrolijk gekleurde monsters tegen een zwarte achtergrond) en een energieke Anouk (een meisje met oranje haar in een gezellige kamer). De monsters hebben elk hun eigen 'specialiteit' die in de tekeningen tot uitdrukking komt: De Grijper, De Gluiperd, De Bijter en Reuzenmonster. De illustraties zijn kleurrijk, helder. Alleen bij de echt angstaanjagende situatie is de afbeelding grijs. Een prentenboek voor kleuters dat nog wel enige uitleg van de voorlezer vergt, anders begrijpen ze niet wat er bedoeld wordt. Je kunt best moedig en dapper zijn, maar soms is het gevaarlijk om nergens bang voor te zijn. Mooi uitgevoerd prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059273764

Titel Ga weg, monsters!
Auteur Edith Schreiber-Wicke ; Carola Holland
Secundaire auteur Ineke Ris ; Carola Holland
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Immer diese Monster. - Stuttgart [etc.] : Thienemann, 2009
ISBN 9789059273764
PPN 320849201
Thematrefwoord Angsten ; Monsters
Taal Nederlands