Beers nieuwe vriendje
Boek

Beers nieuwe vriendje (cop. 2009)/ Karma Wilson, met ill. van Jane Chapman ; [red. Nederlandstalige ed.: Textcase ; vert. uit het Engels: Rikky Schrever]

Op weg naar zijn vriend Muis hoort Beer een geluid. Samen met Muis, Das, Raaf, Vogel, Marmot en Konijn ontdekt hij een diertje in een holletje. Prentenboek in oblong formaat met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Op weg naar zijn vriend Muis hoort Beer - bekend van 'Beer is ziek'* - een geluid. Samen met Muis, Das, Raaf, Vogel, Marmot en Konijn ontdekt hij een diertje dat zich verlegen verstopt heeft in een holletje. Ze weten het diertje over te halen om eruit te komen. Groot prentenboek in oblong formaat rondom een inleefbaar gegeven, uitgewerkt in geheel gekleurde illustraties die enkele en dubbele pagina's beslaan. De dieren zijn groot en gedetailleerd weergegeven in niet geheel natuurgetrouwe houdingen; de aaibaarheidsfactor is hoog. Het gehanteerde lage perspectief, de afsnijdingen en de duidelijke (panto)mime verhogen de betrokkenheid. Fijne contourlijnen ondersteunen hier en daar de duidelijkheid. Het gebruik van sferisch perspectief (vervaging) en een levendige schilderstreek zorgen voor een weelderige natuur als decor en stimuleren de eigen fantasie van de lezer. De tekstblokken bestaan merendeels uit vier regels met eindrijm (abcb); de schrijfstijl is verhalend met gebruikmaking van dialogen, de tegenwoordige tijdsvorm en herhaling. De tekst staat in een groot lettertype met schreef gedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048301089

Titel Beers nieuwe vriendje
Auteur Karma Wilson
Instelling /TextCase, Utrecht
Secundaire auteur Jane Chapman ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2009
Overige gegevens [33] p - ill - 26×29 cm
Annotatie Vert. van: Bear's new friend. - London : Simon and Schuster, 2006
ISBN 9789048301089
PPN 318233533
Thematrefwoord Vriendschap ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands