De liefde van haar leven
Grote Letter Boek

De liefde van haar leven (cop. 2009)/ Harriet Evans, [vert. uit het Engels: Parma van Loon]

Na ruim twee jaar op de vlucht te zijn geweest voor haar verleden en zichzelf, keert een jonge vrouw terug naar haar geboortestad Londen om de feiten onder ogen te zien.

Recensie

Na een ingrijpende gebeurtenis in het leven van de 30-jarige Kate, besluit zij om tijdelijk naar New York te verhuizen, waar ook haar moeder en een goede vriendin wonen. Die paar maanden worden drie jaar. Als Kate een telefoontje krijgt waarin haar verteld wordt dat haar vader ziek is, reist ze terug naar Londen. Daar wordt ze geconfronteerd met een aantal personen uit haar verleden, die ze liever niet meer had willen zien. Door middel van chronologische flashbacks komt de lezer steeds meer te weten over het hoofdpersonage en het mysterie dat heeft plaatsgevonden en Kate naar New York heeft doen verhuizen. Het boek is verdeeld in vier delen en een intermezzo. De spanning wordt goed opgebouwd door de personages eerst uitgebreid te introduceren, om vervolgens langzaam toe te werken naar de ingrijpende gebeurtenis en de periode van Kate's terugkeer in Londen. Het realistisch geschreven verhaal is niet voorspelbaar en blijft boeien tot en met de laatste pagina. Geschikt voor een breed, vrouwelijk lezerspubliek.

Specificaties

Nederlands | 9789036426305

Titel De liefde van haar leven
Auteur Harriet Evans
Secundaire auteur Parma van Loon
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, cop. 2009
Overige gegevens 3 bdn. (252, 228, 271 p.) - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg. in 1 bd.: Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf Unieboek, 2009 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: The love of her life. - London : HarperCollins, 2008
ISBN 9789036426305
PPN 321138562
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands