Nederlandse tinnegieters & tinmerken
Boek

Nederlandse tinnegieters & tinmerken een compendium (2009)/ B. Dubbe, met medew. van J.F.H.H. Beekhuizen & A.A. Kooyman ; [eindred. Jan Beekhuizen ... et al. ; tekst artikelen Jan Beekhuizen ... et al. ; fotogr. Jan Beekhuizen ... et al.]

Overzicht van de merken van alle tot op heden bekende Nederlandse tingieters, met meestertekens, ijkmerken en beknopte beschrijvingen.

Aanwezigheid

Recensie

In dit overzicht staan alle (ongeveer 3100) tot op heden bekende tinnegieters, met merken, meestertekens en kwaliteitsmerken. Er kan gezocht worden op plaatsnaam, naam van de tinnegieter, initialen en initialen in omgekeerde volgorde. Na de uitleg volgen hoofdstukken over Amsterdamse en Haagse tinmerkplaten. Daarna volgt het register van persoonsnamen per plaatsnaam en initialen en een hoofdstuk over metrieke maten en ijkmerken. Van iedere tinnegieter staan jaartallen, bijzonderheden en bron van informatie vermeld. Het overgrote deel van de merken is verzameld door B. Dubbe (auteur van 'Tin en tinnegieters in Nederland', 1965; herdruk 1978). Jan Beekhuizen is al jarenlang expert bij het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch; daarnaast hebben nog drie schrijvers meegewerkt. De merkjes zijn voorzien van een duidelijk fotootje of tekening. Ook zijn er 38 paginagrote kleurenillustraties verdeeld over het boek; een verantwoording daarvan komt aan het eind van het boek. Een zorgvuldig, doordacht naslagwerk voor antiekliefhebbers en verzamelaars van antiek tin, dat alle voorgaande werken over tinmerken vervangt. Verzorgde uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789081417310

Titel Nederlandse tinnegieters & tinmerken : een compendium
Uniforme titel Nederlandse tinnegieters en tinmerken
Auteur B. Dubbe
Secundaire auteur J.F.H.H. Beekhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Abcoude] : Nederlandse Tinvereniging, 2009
Overige gegevens 504 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789081417310
PPN 320914690
Rubriekscode 777.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tingieterijen; Nederland; Geschiedenis ; Tinmerken; Nederland; Geschiedenis
Trefwoord Arnhem
Didam
Nijmegen
Oosterbeek
Tiel
Zutphen